A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

День пам'яті жертв голодомору

Дата: 23.11.2023 11:35
Кількість переглядів: 55

 

Про проведення заходів до Дня пам’яті жертв голодомору в закладах освіти Селидівської міської ради.Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946 –1947 років. Закладами освіти Селидівської МТГ впродовж тижня організовано заходи з вшанування пам’яті полеглих у цей трагічний період історії Україні. Проведено тематичні виховні години «Україна пам’ятає!», «Цінуй, цілуй цілушку хліба», «Жнива скорботи», онлайн-лекторії «І пам’яті свіча не згасне…», «Голодомор - геноцид нації». Дошкільнята на тематичних заняттях переглянули та обговорили мультфільм «Голодний Дух», виготовили поробки «Свічка пам'яті».

Вчителі історії провели тематичні уроки, розглянули поняття «геноцид», «репресії», звернули увагу на трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах і демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива, ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Учні шкіл долучилися до  обласної акції «Голодомор - трагедія українського народу» - це онлайн-виставка фото-панорам у фейсбуці на сторінці «Позашкілля Донеччини».

Здобувачі освіти взяли участь у обласному конкурсі пошуково-дослідницьких  робіт «Голодомор-геноцид: Україна пам'ятає», присвяченого 90-м роковинам Голодомору 1932–1933 років в Україні.  Метою Конкурсу є пошук і підтримка обдарованої учнівської молоді, яка прагне брати участь у справі збереження пам’яті про Голодомор-геноцид 1932–1933 рр. а також формування на цій основі поваги до прав людини й гуманістичних цінностей.

25 листопада о 16.00 заклади освіти Селидівської МТГ долучаються до Загальнонаціональної хвилини мовчання, щоб вшанувати пам’ять мільйонів людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових репресій.

Заходи, які проведено до Дня пам’яті жертв голодомору в закладах освіти Селидівської міської ради, узагальнено на падлет-дошці за посиланням https://uk.padlet.com/svetlanatotkalo/25-11-2023-gorxl2t7xesdj4sw


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень