A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

«Кавовий майндфулнес»

Дата: 16.11.2023 14:40
Кількість переглядів: 61

Практики усвідомленості допомагають нам більше пам’ятати про певний момент і менше потрапляти у переживання та стрес, покращують благополуччя.

Ці техніки сприяють безоцінному усвідомленню, коли ви приділяєте увагу моменту тут-і-зараз шляхом дослідження ваших реакцій у тілі, думок та почуттів, реакцій на оточення, не роблячи ніяких оцінок та осуду. Практики можуть допомогти зняти напругу, яка виникає в тілі та свідомості від важких життєвих переживань, а також зменшити почуття стресу, депресії, тривоги, гніву та горя.

Дослідження методу майндфулнес суттєво розширилося за останні 20 років і зараз є одним із найбільш ретельно досліджуваних методів психотерапії. Наразі майндфулнес-орієнтована терапія застосовується для лікування депресії, а також для покращення фізичного та емоційного самопочуття людей, які відчувають стрес, тривогу, мають серцеві захворювання, високий артеріальний тиск та широкий спектр хронічних захворювань (зокрема хронічний біль).

Усвідомленість на практиці означає, що ви зосереджуєте свою увагу на чомусь повністю в цей момент, тут-і-зараз (дихання, слухання музики, споживання їжі, прогулянка тощо). При цьому ви помічаєте будь-які думки та переживання, які вас відволікають, та повертаєтеся до активності, яку виконували. Для оптимального ефекту потрібні час та регулярні тренування.

«Кавовий майндфулнес»

А тепер спробуйте виконати цю вправу. Налите собі води, чаю або кави і слідуйте за малюнками і вказівками вище. Ви можете перейти по цьому посиланню  https://drive.google.com/file/d/1Oz6SlLfxjNjfFfTBuVXnEYs8K6tMftnW/view?usp=sharing і  прослухати чи завантажити вправу «Усвідомлене споживання напою». Чи просто слідуйте за малюнками та вказівками.

Джерел : довідник «Базові навички турботи про себе та інших»

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень