A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Семінар-практикум "Кола Луллія"

Дата: 11.02.2022 10:41
Кількість переглядів: 135

10  лютого 2022 року  Галина Горбатенко, вихователь ЗДО №1 «Чайка»,  провела семінар-практикум "Кола Луллія".  Кола Луллія - унікальна ігрова методика, яка сприяє розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дитини. Її винайшов французький монах Раймунд Луллій ще в 13 столітті.

Під час семінару Галина Горбатенко ознайомила вихователів з дидактичним посібником "Кільця Луллія" та відзначила його універсальність. Використовуючи лише кілька кіл, можна отримати або різні варіанти гри, або доповнення до проведеної гри. Самостійно діти грають з "Кільцями Луллія " у вільний час, закріплюючи матеріал, відпрацьований на заняттях з вихователем. Діти із задоволенням замінюють кола, комбінують завдання, намагаються самі визначити мету і хід гри. Кола  багатофункціональні і формують навички співпраці, взаємодії і самостійності.

Основна ідея роботи з дидактичним посібником «Кільця Луллія» – створення педагогічних умов для освоєння дітьми розумових операцій перетворення ознак і їх значень при пізнанні навколишнього світу і для вирішення проблемних ситуацій. На семінарі були використані практичні ігрові вправи, а саме "Склад числа", "Перший, останній звук", "Геометричні фігури", "Хатинка для тваринки", "Один-багато" та інші.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень