A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Яку кількість предметів можна обрати для проходження ЗНО?

Дата: 17.11.2021 13:45
Кількість переглядів: 73

У 2022 році кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування за рахунок коштів держбюджету щонайбільше п’ять навчальних предметів.

Якщо учасник бажатиме скласти більше ніж п’ять навчальних предметів, він зможе зробити це за власний кошт.

Випускникам шкіл та учням (студентам) закладів професійно-технічної та вищої освіти, які у 2022 році здобувають повну загальну середню освіту, результати зовнішнього незалежного оцінювання з чотирьох навчальних предметів, вибраних під час реєстрації, буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Першим обов'язковим тестом є українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література (як оцінка ДПА зараховується частина тесту з української мови).

Другим обов'язковим предметом є математика (рівень стандарту або профільний залежно від рівня, на якому вивчався предмет).

Третій предмет для складання ДПА пропонують на вибір: тест з історії України (частина тесту «Історія України 1914 року – початку ХХІ століття») або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежно від рівня, на якому вивчався предмет).

Четвертий предмет для складання ДПА випускники школи вибирають самостійно з такого переліку: історія Українибіологіягеографіяфізикахіміяанглійська моваіспанська мованімецька мовафранцузька мова.

Випускники шкіл 2022 року також можуть вибрати додатково п'ятий предмет для складання зовнішнього незалежного оцінювання з переліку предметів ЗНО.

Випускники шкіл минулих років можуть обрати від 1 до 5 предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання на свій вибір. Ці учасники також зможуть скласти тести з більше ніж п’яти предметів за власний кошт.

Для вступу на бакалавра абітурієнт має подати до закладу вищої освіти сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох конкурсних предметів на спеціальності, для вступу на які необхідно пройти творчий конкурс).

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2022 році, залежно від спеціальності, обраної абітурієнтом. Перелік сертифікатів, необхідних для вступу на певну спеціальність, можна знайти за посиланням.

 

За матеріалами http://osvita.ua/test/advice/59304/


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень