A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Про набір на відкриття Філіалів #Дівчата STEM у закладах освіти України

Дата: 20.09.2021 16:19
Кількість переглядів: 93

CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» (ініціатива Дівчата STEM) спільно з UNFPA Ukraine, Фонд ООН в галузі народонаселення в Україні, запрошують активних представників/-ниць шкіл долучитися до програми Всеукраїнської ініціативи розвитку Філіалів #ДівчатаSTEM, що проходить у межах проєкту «Трамплін до рівності» за фінансової підтримки уряду Швеції.

Дівчата STEM - це Всеукраїнська ініціатива, спрямована на збільшення кількості дівчат у STEM (наука, технології, інженерія, математика). У вересні 2019 року відбулося перше відкриття 49 Філіалів «Дівчата STEM» - спільноти активних дівчат у школах, коледжах та університетах України, що об’єднуються з метою популяризації STEM і більшого залучення дівчат до STEM-напрямів.

У межах програми розвитку й підтримки Філіалів навчальні заклади та дівчата можуть взяти участь у STEM-челенджах, надихаючих зустрічах і конференціях з успішними жінками у STEM з провідних компаній, цікавих конкурсах, курсах з розвитку м'яких навичок, STEM-таборах, хакатонах тощо.

Завданням Філіалів буде впровадження освітніх STEM активностей, допомога дівчатам у реалізації їх власних STEM-проєктів, а також підвищення обізнаності про STEM як провідний підхід до навчання в Україні. Долучившись до Спільноти, навчальні заклади отримують офіційний статус Філіалу «Дівчата STEM» та зв'язок із мережею навчальних закладів по всій Україні, які також розвивають STEM напрямки, для обміну досвідом і найкращими практиками.

У створенні Філіалів можуть взяти участь активні представники/-ці закладів загальної, середньої та вищої освіти всіх областей України, крім територій ООС та тимчасово окупованих територій АР Крим.

Для участі необхідно:

1) Ознайомитися з Положенням Спільноти «Дівчата STEM» за посиланням: https://bit.ly/3owcJeA

2) До 30 вересня заповнити реєстраційну заявку: https://bit.ly/3hGqZQA

3) Описати в реєстраційній формі мотивацію, чому Ваш навчальний заклад хоче долучитися до Спільноти.

4) Написати ключові STEM активності, які ви хочете впровадити до кінця 2021 року.

На основі заповнених заявок організатори оберуть навчальні заклади та сконтактують їх для подальших дій щодо долучення до Спільноти «Дівчата STEM».

Детальна інформація: Юлія Шкуліпа, stem@csr-ukraine.org


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень