Організація харчування
Відповідно до рішення Селидівської міської ради від 24.06.2020 № 7/57-1704 «Про організацію гарячого харчування учнів у закладах загальної середньої освіти Селидівської міської ради» , з метою забезпечення раціональним харчуванням учнів в 10–денних закладах загальної середньої освіти організовано гаряче харчування в умовах власних харчоблоків з 01.09.2020.
Рішенням виконкому Селидівської міської ради від 19.08.2020 № 99 затверджено Порядок організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти Селидівської міської ради. Відповідно до рішення Селидівської міської ради від 24.06.2020 № 7/57-1703 «Про встановлення вартості харчування учнів у закладах загальної середньої освіти Селидівської міської ради» вартість харчування з 01.09.2020 становить: - 11,00 грн. (сніданок) -для учнів 1-4 класів за бюджетні кошти; 13,00 грн. (обід) – для дітей пільгових категорій за бюджетні кошти; 13,00 грн.(сніданок, обід)- для учнів 5-11 класів для учнів груп ГПД за батьківські кошти.
Охопллення гарячим харчуванням
|
Факт 2020 року |
|
|
Всього дітей |
% |
Охоплено гарячим харчуванням |
2126 |
52 |
Учнів 5-11класів |
258 |
11 |
Учнів 1-4 класів |
1707 |
98 |
В т.ч. безкоштовно З них |
1868 |
100 |
Учнів 1-4 класів |
1707 |
98 |
Дітей–сиріт |
22 |
100 |
Дітей, позбавлених батьківського піклування |
54 |
100 |
Дітей з малозабезпечених сімей |
38 |
100 |
Дітей учасників бойових дій |
47 |
100 |
Дітей внутрішньо переміщених осіб |
150 |
100 |
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.06.2020 № 1008-р «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування», рішення виконавчого комітету Селидівської міської ради від 11.12.2019 № 236 «Про затвердження міського плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019 -2022 роки» та з метою поліпшення організації харчування закладами загальної середньої освіти затверджено плани заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти на 2019 -2022 роки (далі- План), створено постійно діючі групи з вивчення стану організації безпечного харчування, поступово впроваджується система НАССР. З метою здійснення моніторингу за виконанням Плану заклади загальної середньої освіти до 18 числа останнього місяця кварталу подають інформацію до відділу освіти про реалізацію Плану.
З метою модернізації харчоблоків у 3 закладах загальної середньої освіти протягом кварталу проведено закупівлю технологічного та холодильного обладнання на суму 662,7 тис. грн. На поточний ремонт харчоблоків (будівельні матеріали) ЗОШ № 1, ЗОШ № 2, ЗОШ № 12 з міського бюджету виділено – 26,8 тис.грн. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 № 1106-р «Деякі питання використання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», з метою забезпеченням якісним харчуванням учнів та оновлення обладнання на харчоблоках Селидівської ЗОШ № 1, Селидівської ЗОШ № 2, Української ЗОШ № 12 здійснено закупівлю сучасного обладнання (шафа холодильна 3 шт., сковорода електрична 3 шт., плита електрична 3 шт., м'ясорубка електрична 3 шт., шафа жарочна електрична 3 шт., шафа пекарська 3-секційна 3 шт., марміт стаціонарний електричний для перших страв 3 шт., марміт стаціонарний електричний для других страв 2 шт., припливно-витяжна вентиляція 2 шт., морозильний ларь 2 шт.) на суму 662,7 тис.грн., у тому числі коштів міського бюджету 201 тис.грн.
Зокрема, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.06.2020 № 1008-р «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування», у закладах загальної середньої освіти проводиться постійна робота щодо гігієнічного виховання учнів, у тому числі стосовно дотримання правил особистої гігієни, популяризації формування культури харчування та розвитку принципів здорового харчування, а саме:
- класні години на теми: «Режим дня і його значення", «Культура прийому їжі»;
- консультації для класних керівників 5–9 , 10-11 класів із запрошенням медичної сестри: «Культура поведінки учнів під час вживання їжі», «Організація гарячого харчування - запорука збереження здоров’я», «Спільна робота родини та школи щодо формування здорового образу життя дома»;
- анкетування учнів щодо задоволеності шкільним харчуванням: «Розвиток шкільного харчування», «В здоровому тілі – здоровий дух».