A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Про участь у «Програмі обміну майбутніх лідерів» (FLEX)

Дата: 07.10.2020 16:27
Кількість переглядів: 99

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України № 1/9-402 від 27.07.2020 р., організація «Американські Ради з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS», яка фінансується Державним департаментом США за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, восени 2020 року проводитиме конкурсний відбір школярів за програмою «Програма обміну майбутніх лідерів» (FLEX).

«Програма обміну майбутніх лідерів» (FLEX) – програма культурного обміну між Україною та Сполученими Штатами Америки, що надає можливість українським школярам протягом одного навчального року безкоштовно навчатись у школі в США, проживаючи в американській родині.

Для того, щоб взяти участь у тестуванні у 2020 році, учасники мають відповідати таким критеріям:

  • дата народження: 01.01.2004-15.07.2006 (15.02.2003-15.07.2006 для учнів з інвалідністю);
  • навчатися в 8, 9 або 10 класі школи (8, 9, 10 або 11 для учнів з інвалідністю);
  • на момент подання заявки бути зарахованими та відвідувати середню школу в тій країні, у якій учасник буде проходити тестування;
  • володіти англійською мовою;
  • бути громадянином України;
  • відповідати вимогам візи J-1;
  • конкурсант не мав перебувати у США більш ніж 3 місяці впродовж останніх 5 років.

Конкурсний відбір проходитиме онлайн у три етапи з вересня по грудень:

І тур – заповнення аплікаційної форми та написання трьох невеликих творів на задані теми англійською мовою. Аплікаційна форма доступна з 01 вересня по 15 жовтня 2020 року на сайті https://ais.americancouncils.org/flex .

ІІ тур – складання короткого письмового тесту з англійсько мови;

ІІІ тур – заповнення анкети, написання творів англійською мовою, співбесіда з кожним учасником та стандартизований тест з англійської мови.

За підсумками конкурсу комісія у Вашингтоні проводить відбір фіналістів для річного перебування в США. Учасники програми вирушають до Сполучених Штатів у серпні та повертаються додому у травні або червні наступного року.

Детальна інформація про програму та графік проведення відбіркових турів будуть розміщенні на вебсайті організації «Американські Ради з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS» за покликанням www.americancouncils.org.ua .


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень