A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

День Державного Герба України

Дата: 20.02.2020 14:25
Кількість переглядів: 253

19 лютого – День Державного Герба України.

Цього дня  з метою закріплення знань дітей про державні та національні символи України, формування національної свідомості та виховання поваги й шанобливого ставлення до державної та національної символіки у учнів 3-х класів Селидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 продовжилось знайомство з державними символами України.

Уявна подорож в славну історію та традиції українців розпочалася красивою легендою про 3-х братів: Тризуба, Прапора, Гімна. Одному з синів мати подарувала золоту корону з 3-ма промінцями, які зігрівали людей, вели вперед, показували шлях до кращого життя. Тому цьому синові дали ім’я Тризуб.

Заздалегідь діти підготували цікаву інформацію про золотий тризуб на блакитному тлі. А  «історики»  дослідили  і розповіли про походження та сьогодення герба.

«Лінгвісти»  прочитали вірші та оповідання, присвячені тризубу. А наостанок всі учні намалювали малий герб, щоб вдома розповісти членам родини про сьогоднішню подорож.

В 4-А класі відбулася виховна година на тему «Державний Герб – символ суверенної незалежної держави». Виховна година сприяла формуванню національної свідомості дітей, розширенню знань про Державний герб як символ держави. Діти дізналися про походження герба, згадали дати прийняття основних державних свят. Юні художники змогли відтворити тризуб у малюнках. Діти згадали приказки та прислів’я про державні символи України.

 

З нагоди цієї знаменої дати в  закладі дошкільної освіти" Роднічок" пройшли заняття, присвячені Державному гербу України. Діти робили яскраві поробки, конструювали герб з підручних матеріалів, слухали розповіді про історію створення герба.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень