A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Екскурсії з нагоди святкування Міжнародного дня музеїв та Дня вишиванки

Дата: 20.05.2021 09:53
Кількість переглядів: 83

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.

З цього приводу в музеї «Наша спадщина» ЦТДЮ м. Селидове пройшли тематичні екскурсії з української народної вишивки для вихованців закладу, де вони ознайомилися з розмаїттям і різнобарв’ям української  традиційної вишивки, народним одягом (селянським повсякденним та святковим) та сучасними вишиванками. Діти дізналися, що кожен візерунок на вишивці має своє символічне значення, і просто так його не вишивають. Побачили рушники, яким більш ніж сто років, ознайомилися з їх видами: іменні, весільні, поховальні, рушники для сватання, утирачі, стирачі, рушники для ікон, подарункові (для зустрічі гостей хлібом та сіллю).

По закінченню екскурсії діти мали змогу оволодіти технікою вишивання хрестиком. 

Сьогодні народна традиція вишивання не зникає, а навпаки набирає обертів популярності, стає актуальною і підсилюється сучасними формами одягу, новими візерунками. Та й сорочка-вишиванка сьогодні стала модною, її вдягають на свято й в будень, від малих дітей до людей поважного віку. Тож, хай вишиті українські рушники, скатертини, сорочки стануть оберегами у ваших оселях!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень