A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Шкільний європейський клуб

Дата: 28.04.2020 09:46
Кількість переглядів: 116

Управління Державної служби якості у Донецькій області, у співпраці із органами управління освітою міст, районів, ОТГ області, продовжує знайомити освітянську спільноту України з педагогічними здобутками закладів освіти Донеччини.

На сучасному етапі реформування освіти актуальними стають пошуки ефективних форм виховання учня як громадянина, життєво і соціально компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення у різноманітних життєвих ситуаціях. Однією з таких форм є євроклуб закладу загальної середньої освіти.

Шкільний європейський клуб – це колектив вчителів та учнів, що разом поглиблюють свої знання про Європу та європейську інтеграцію, поширюють інформацію на цю тему у школі та місцевій спільноті. Оскільки Україна знаходиться у партнерських відносинах з Євросоюзом, питання розширення знань учнів про європейські країни, звичаї та культуру їх мешканців є важливим для формування як полікультурної компетенції учнів, так і виховання загальноєвропейських цінностей. Ці та інші причини надихнули педагогічний колектив Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради Донецької області на створення у березні 2019 року євроклубу «Територія молоді».

Засідання шкільного євроклубу проходять на базі дитячо-молодіжної майстерні «Територія молоді», створеної в школі учнівським активом в рамках проєктів «Відкривай Україну» та «Демократична школа». Зібравши кошти під час проведення шкільного благодійного ярмарку, діти за допомогою працівників школи перетворили навчальний кабінет на сучасний центр для роботи, відпочинку та розвитку учнів.

За період існування євроклубу командою реалізовано ряд проєктів: англомовний табір «Spring Camp» для учнів 4-5 класів, міський фестиваль «Євровесна-2019» для маленьких мешканців та батьків міста Українськ, DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу, інтерактивні заняття «Подорожі до Європи» з вихованцями закладу дошкільної освіти «Космос», майстер-клас з виготовлення страв австрійської та італійської кухонь, серію заходів, проведених до Всесвітнього Дня Гідності, який відбувся за ініціативи Edcamp Ukraine під патронатом Міністерства освіти і науки України тощо.

Проте найбільше пишаються євроклубівці своєю участю у міжнародних проєктах «Культурна коробка», «Обмін новорічними листівками», «Happy Easter».

Отже, в євроклубі учні мають змогу познайомитися з цікавими людьми, обмінятися досвідом з однодумцями, збільшити свої знання про такі необхідні людські риси, як толерантність, гуманність, дослідити особливості культури та демократії в Європі.

Дякуємо колективу та учням Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради Донецької області за наданий матеріал для публікації. Бажаємо успіхів та нових досягнень!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень