A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Ми українці, і цим пишаємося…

Дата: 03.12.2019 09:11
Кількість переглядів: 141

Ми українці, і цим пишаємося… Саме під таким гаслом пройшов Тиждень  української мови та культури в Селидівській ЗОШ № 1,  організований вчителями української мови та літератури Фоміновою М. А. та Ковтушенко А. В.

Метою всіх проведених заходів було актуалізувати та поширити раніше набуті знання, збагатити словниковий запас, розвивати творчі здібності, естетичні смаки, виховувати інтерес до  народних традицій, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.

Тиждень розпочався  виставкою рекламних банерів, створених учнями 5-11 класів під гаслом «Українське в тренді». Переможці - 5-А, 10, 9-А, 9-Б, 7-Б класи - були нагороджені грамотами.

У вівторок 26 листопада учні старшої ланки готувались до ярмарку «Смачна хата» - виготовляли запрошення та прикраси до страв – серветки, штучні квіти, мотанки, тим самим стали учасниками творчого процесу, що захопив та об'єднав і батьків, і вчителів, і учнів.

В середу, 27 листопада запальним танком від учнів 8-Б відкрився ярмарок – презентація «Смачна хата». Батьки учнів школи, прикрасивши столи рушниками, плетеними кошиками та дарами осені, частували усіх бажаючих українськими стравами за власними рецептами. Семен та Одарочка стали окрасою ярмарку.

Щиро дякуємо батькам за співпрацю і підтримку!

29 листопада на рингу зустрілися учні 10 та 11 класів та провели «Мовний двобій». Їх вітали глядачі та вболівальники. Почесне журі на чолі з директором школи Шведченко Т. М.   справедливо підрахувало бали команд. Підтримувала українською піснею учасників свята учениця 6–А класу Петрухіна Вікторія. Надихав на красу колектив моделей «Енжия». За підсумками команда  «Мовознавці» 11 класу посіла І місце.

Учні мали можливість продемонструвати свої здібності у декламуванні, хореографії, образотворчому та вокальному мистецтві. Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами та подяками.

Кожен народ відбувається тоді, коли усвідомить себе у рідному слові. Тому треба любити рідну мову, берегти й захищати, як найкоштовніший скарб.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень