A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Свято Стрітення

Дата: 17.02.2020 08:53
Кількість переглядів: 91

Вже стало доброю традицією проведення свята Стрітення  в закладі дошкільної освіти № 1  «Чайка». Музичні керівники Романова  Р.О. та Морозова Н.М. підготували цікаву розвагу для вихованців.

З давніх давен люди вірили, що на Стрітення обов’язково має «змагатися зима з весною». В цей день вони зустрічаються, і хто переможе - тому до кінця місяця і господарювати. Вихователі логопедичних груп Гаврон І.П. та Погорєлова А.Ю., організували з дітьми ігри-розваги, співали пісні, танцювали.

Пригадали ведучі  ще про один звичай – випікання пташок «жайворонків». Люди вірили, що ці птахи на своїх крилах приносять з далекого краю Весну, проганяють холодну Зиму. Також діти, щоб прогнати зиму, малювали на снігу фарбами яскраві малюнки, від чого отримали величезне задоволення і багато позитивних емоцій.

 

До вихованців ЗДО № 30 "Ясна поляна" завітала господарка Зима, яка пригадала з ними зимові пісні та розваги зі сніжками. Після веселих пісень та ігор діти закличкою покликали весну: «Благослови, мати, Весну закликати, Весну закликати – Зиму проводжати!».

Під ніжну весняну музику на свято завітала Весна, яка запросила малюків до весняного хороводу.

За народним переказом, саме на стрітення Зима з Весною змагаються, котра з них переможе, та й господарюватиме до кінця місяця. Але діточки допомогли примирити ці дві пори року,  заспівали пісню «Стрітення» та виконали таночок, де Зима показала, що вона вже втратила свою силу і дала дорогу весні.

Ведуча згадала ще один звичай на Стрітення – коли всі люди йшли до церкви та святили свічку. Цю свічку називали «стрітенською» і зберігали цілий рік. Вихованці розповіли вірші про запалення «стрітенських»  свічок .

Так, у дружньому  колі  діти провели Зимоньку та зустріли Весну – красну. І на завершення розваги малюки затанцювали веселий таночок та отримали солодощі від Весни.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень