A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

Дистанційне навчання в ЦТДЮ м. Селидове

Дата: 13.05.2020 08:42
Кількість переглядів: 97

Форма дистанційного навчання це не лише вимушений спосіб роботи під час всесвітньої пандемії, але й гарна можливість опанувати нові форми роботи з вихованцями, засвоїти нові знання та навички!

Творча освіта дітей не менш важлива за основну, тому колективи ЦТДЮ м. Селидове активно проводили дистанційну роботу зі своїми вихованцями. На поміч педагогам та вихованцям прийшли різноманітні віртуальні платформи для спілкування та поширення інформації. Найпопулярнішими серед таких платформ стали месенджери instagram, telegram, viber,  а також віртуальне сховище Goole-диск. Завдання вихованці отримували через наш сайт http://ctdu.pp.ua/  у розділі «Дистанційне навчання» (http://ctdu.pp.ua/distance-learning).

Колективи декоративно-ужиткового напрямку продовжили навчання з таких тем, як виготовлення народних оберегів та прикрас,  аплікації,  виготовлення великодніх сувенірів з різних матеріалів (тканина, солоне тісто, пряжа, папір), виготовлення картин і сувенірів із бісеру. Також вихованці вдосконалили  техніку малювання портрету, пейзажу, натюрморту та нетрадиційні техніки малювання.

Колективи художньої самодіяльності розвивали свої навички володіння тілом та голосом, вдосконалювали артистизм, фотопозування та дефіле, догляд за обличчям та волоссям. Основними завданням вихованців було вдосконалення художнього мовлення, розширення діапазону голосу, розвиток координації та пластики, почуття ритму, вміння аналізувати художні композиції.

Результатами свої роботи вихованці ділилися через месенджери.

Окрім дистанційного навчання, вихованці ЦТДЮ взяли участь у міських та обласних  конкурсах «Весняні барви Донеччини», «Знай і люби свій край», «Великодній дивограй», де  стали переможцями та призерами.

Плідно попрацювали й самі педагоги: впродовж  квітня керівники закладу підготували матеріали щодо узагальнення своєї педагогічної діяльності та взяли  участь у методичному конкурсі серед педагогів закладу «Портфоліо – «дайджест» наробок». Деяки керівники склали невеличкі рекомендації для свої вихованців, а саме «Поради для юних художників», «Ефективні самостійні заняття танцями вдома».

Для педагогів закладу дистанційна форма роботи була дуже вдалим приводом для:

 - підвищення свого професійного росту (пошук нових технологій під час підготовки майстер-класів для дистанційного навчання дітей),

- пізнання нового (перегляд цікавих та корисних відео лекцій, вебінарів, семінарів за різними темами для підвищення свого педагогічного кругозору, щоб бути на «хвилі» з інноваціями),

- часу переосмислення, узагальнення свого досвіду роботи, тощо.

Отже, злагоджена творчих  колективів, наполегливість та старанність вихованців, контроль та відповідальність з боку батьків - все це забезпечило належне засвоєння вихованцями навчального матеріалу та буде сприяти успішному завершенню навчального року.

https://drive.google.com/open?id=1JIsZgLpxI4Nq14PjkgTFRP72OpgSrYgp

https://drive.google.com/drive/folders/1N6hsqeQ_W9AwFoXvRKb-uGVbcyXUpxKe?usp=sharing

Бажаємо всім здоров’я, терпіння та успішного завершення навчального року!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень