A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Селидівської міської ради

«Гуманне та відповідальне ставлення до тварин»

Дата: 05.03.2020 11:11
Кількість переглядів: 666

02 березня 2020 року  заклади дошкільної освіти  приєдналися до  ІІ Всеукраїнського заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», присвячене Всесвітньому дню котів, який відзначається 01 березня.

Сучасний світ занадто жорстокий, тому так важливо змалечку виховувати у дітей доброту, уважне, дбайливе ставлення та відповідальність до домашніх тварин. Співчуття дитини до свого вихованця – дуже важлива якість. Ставлячись до тварин з любов’ю, дитина вчиться поважати тих, хто слабший і це допомагає малюкові стати гуманною людиною, яких потребує сьогодення та суспільство.

Вихователі ЗДО № 18 "Космос"  провели заняття «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Діти із задоволенням поділились розповідями про своїх чотирилапих друзів, про їх характер та звички.

Дошкільнята дізнались багато цікавого: історію одомашнення тварин, значення у житті людини та їх взаємовідносини, про волонтерство, про притулки, про доброту і милосердя, про цінність життя іншого.

 

Вихователі  середньої, інклюзивної різновікової та старшої груп ЗДО № 32 "Топольок" провели заняття: «Тварини – наші друзі», яке супроводжувалося  презентацією.

Метою  заняття було ознайомлення дітей з професіями людей, які доглядають тварин (ветеринар, кінолог); закріплення  знання про особливості догляду за котами та собаками, умови їх існування; формування  навичок поведінки при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами на вулиці; розвиток  пізнавальної та творчої  активності, уяви, логічного мислення; виховування чуйного, гуманного та відповідального ставлення до тварин. 

Творчі вихователі  ЗДО № 5 "Роднічок" провели велику попередню пошукову роботу з дітками, з батьками і зібрали світлини улюблених тварин, що проживають вдома, а ще підібрали серію картин і картинок з теми «Життя тваринки на вулиці... Як тобі живеться, друже?».

Виготовили цілий ряд дидактичних ігор про світ тварин, створили тематичні осередки – літературний, ігровий, дослідницький, мистецький, театральний...Сучасний світ занадто жорстокий, тому так важливо змалечку виховувати у дітей доброту, уважне, дбайливе ставлення та відповідальність не тільки до домашніх тварин, а і тварин-безхатьків. «Співчуття дитини до тваринки – дуже важлива якість. Ставлячись до тварин з любов'ю, дитина вчиться поважати тих, хто слабший, і це допоможе вам, любі малюки, стати Людиною».

Діти із задоволенням ділились розповідями про своїх чотирилапих друзів, про їхній характер та звички. Цей тематичний день ще раз переконливо доводить, що навчати дітей людяності – найскладніша і неймовірно важка, проте така потрібна справа, яка з часом допоможе дитині осягнути сутність відносин у суспільстві, краще зрозуміти і полюбити цей світ.

 

В ЗДО № 30 "Ясна поляна" в  групі «Сонечко» вихователь Савчук М.О. провела заняття «Тварини - наші друзі», метою якого було виховання у дітей відповідального та гуманного ставлення до тварин.

Діти з цікавістю переглянули слайди про братів наших менших, закріпили  знання щодо умов існування котиків, песиків, здобули знання про те, як поводитися при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами. Цікаве та змістовне заняття, насичене любов'ю до наших «менших братів» залишило у серцях дітей часточку доброти на все життя.

 

В закладі дошкільної освіти №42 «Мальвіна» пройшли заняття «Тварини-наші друзі». Заняття проводились в старших групах «Мальвіна» (вихователь Колісник С.О.), «Дзвіночок» (вихователь Старостенко М.Д.), логопедичній групі «Рум’яні щічки» (вихователь Наткіна Т.М.).

Метою занять стало закріплення  знань про особливості догляду за котами та собаками, умовами їх існування; формування навичок поведінки при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами на вулиці.

Діти дізнались про правила догляду за тваринами, а також з задоволенням ділились власним досвідом спілкування с пухнастими улюбленцями.

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень